JUUL. shoes Branding | Global Graphics Creative Studio

Wat is branding en waarom is het zo belangrijk? 

Als je nieuw bent in het hele ondernemen, dan kan het zijn dat je niet precies weet wat branding inhoudt. Je ziet het regelmatig voorbij komen maar wat is het nou precies? In dit artikel vertel ik je meer over branding en waarom het zo belangrijk is dat als een huis staat voordat je überhaupt officieel van start gaat met je onderneming. 

Wat betekent branding nou precies?

Het woord branding is afgeleid van het Oud-Noorse woord ‘brandr’ en betekent letterlijk ‘brandmerken’. En dat is eigenlijk best wel logisch. Ga je namelijk een website, visitekaartjes, brochure’s of wat dan ook gaat ontwerpen voor jouw bedrijf, dan kan dit absoluut niet zonder hierop ook jouw logo te zetten. Je brandmerkt dus jouw ontwerpen, of dat het nu gaat om online uitingen, of offline uitingen. 

Als jouw branding helemaal op orde is, dan kunnen jouw (potentiële) klanten direct zien wie je bent, wat je doet en waar je merk voor staat. Je moet herkenbaar zijn zodat mensen je merk zélfs herkennen als je bedrijfsnaam of logo is weggelaten. 

Je moet zorgen dat de uitstraling van jouw bedrijf aansluit bij de wensen van jouw (potentiële) klanten.Het is daarom ontzettend belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is en wat de wensen zijn van jouw potentiële klant. Alleen op die manier kan er een branding worden ontworpen die perfect aansluit op die doelgroep. Doe je dit niet, dan zal jouw merk niet jouw ideale klant aantrekken. 

Wat zijn de voordelen en wat valt allemaal onder branding?

Eén van de grootste voordelen van het hebben van een branding, is dat alles in één en dezelfde stijl is. Dat zorgt, zoals hierboven ook al benoemd, voor herkenbaarheid bij en het aantrekken van jouw (potentiële) klant. Daarnaast zorgt het ervoor dat je “fans” kunt maken van deze klanten en om los te staan van je concurrenten. 

Branding gaat niet alleen maar om een logo. Het gaat veel verder dan dat want alleen met een logo kom je er niet. Er komt het volgende bij kijken: 

 • Een hoofdlogo, sublogo en favicon 
 • Brandingkleuren 
 • Stijlelementen en illustraties die terugkomen in alles wat met je merk te maken heeft. Denk aan je social media kanalen, advertenties, brochures en je visitekaartje
 • Een website waarin de brandingkleuren en stijlelementen zijn doorgetrokken
 • Zelfs flyers, visitekaartjes en bedankkaartjes vallen hieronder, maar zitten niet standaard in een pakket.
Website en Webshop ontwerp JUUL Shoes | Webdesign | Global Graphics

Hoe weet je of je toe bent aan een nieuwe branding? 

 • Je merkt dat je zelfs de grafische skills mist om iets te ontwerpen dat helemaal bij jou en jouw bedrijf past. 
 • Je weet wel wat je wilt, maar krijgt dit zelf helaas niet voor elkaar of er gaat veel meer tijd in zitten dan je graag zou willen
 • Je merkt dat je vaak maar wat doet. Je gebruikt nog niet overal dezelfde kleuren, lettertypes en stijlelementen. Het past daardoor allemaal nét niet goed bij elkaar.
JUUL. shoes Branding Bedankkaart | Global Graphics Creative Studio

Welke pakketten bied ik aan op het gebied van branding?

Als grafisch vormgever bied ik momenteel drie verschillende pakketten aan. De reden dat dit er drie zijn is omdat er dan voor ieder budget een pakket bij zit omdat de prijs van zo’n pakket afhankelijk van de grootte ervan. Het is helemaal aan jou serieus je bent met je bedrijf en hoeveel je erin wil investeren. 

Het eerste en goedkoopste pakket is het starterspakket. Deze is, je raadt het vast al, voor ondernemers die pas net zijn begonnen en nog niet zoveel te besteden hebben.

Het tweede pakket is het complete branding pakket. Dit is een iets uitgebreider, en dus ook een iets duurder pakket.

Het derde, laatste en ook meteen het duurste pakket dat ik aanbied is het Deluxe pakket. Dit is de meest uitgebreide versie die je kunt krijgen, maar je kunt in dit (of de vorige pakketten) ook nog altijd losse elementen toevoegen. Daarover vind je hieronder meer.

Toevoegingen aan de pakketten 

Het kan zijn dat er in de pakketten niet altijd precies zit wat je nodig hebt. Het is daarom mogelijk om losse ontwerpen toe te voegen zodat het precies biedt wat je nodig hebt. Zo geef ik in het Deluxe pakket een optie om een visitekaartje, flyer óf cadeaubon te ontwerpen. Maar misschien wil jij wel twee van de drie of zelfs alledrie ontworpen hebben. Dit kan tegen een meerprijs! 

Andere toevoegingen die je kunt doen aan een pakket zijn als volgt: 

 • Instagram highlights
 • Een Instagram feed
 • Een Facebook of LinkedIn banner geheel in jouw huisstijl 
 • En meer.. 

Kortom: Het pakket is dus altijd helemaal naar jouw wensen samengesteld. Altijd. 

Heb je vragen of het ontwerpen van een branding, over één van de pakketten die ik aanbied of over iets heel anders? Laat hieronder een reactie achter of vul het contactformulier in op de contactpagina. Ook mag je me altijd een berichtje sturen via één van mijn socials. 

Related Posts:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *