Mockup Wedding Sparkles | Webdesign Global Graphics

Templates vs een custom made website!

Custom websites én templates hebben allebei voor- en nadelen. Ik zet ze graag voor je op een rijtje zodat je zelf een afweging kunt maken wat het beste aansluit bij jouw wensen, je business, en niet geheel onbelangrijk: je budget.

Voordelen templates

Website ontwerp Sportmassage van Dooren | Webdesign | Global Graphics

Het grootste voordeel van het gebruik van een template, zijn de kosten. Als startende ondernemer is je budget waarschijnlijk nog niet heel groot, wat het gebruik van een template interessant maakt. De meeste templates kosten namelijk maar tussen de 80 – 200 euro. Voor dat soort bedragen ga je helaas geen custom website krijgen. Een ander voordeel is dat je binnen no-time een website in de lucht hebt, zonder al te veel moeite. Gooi je eigen teksten en foto’s in het template en je bent ready to go!

Maar aan een template zijn ook nadelen verbonden..

Zo is er een grote kans dat je minder hoog in de zoekresultaten van Google komt, en kunnen er meerdere ondernemers (dus ook concurrenten) exact dezelfde website hebben. En natuurlijk wil je je wel onderscheiden van je concurrenten.

Nu denk je: maar dan pas ik dat template toch gewoon wat aan? Dat is niet altijd even makkelijk en de customer support is bij deze templates vaak ver te zoeken. En natuurlijk heb je niet de hoofdprijs betaald voor zo’n template, dus eigenlijk kun je ook geen 24/7 support verwachten.

De voordelen van een custom website

Een groot voordeel van een custom website, is dat jouw website uniek is. Er wordt beter gelet op je ranking in Google. De website is op maat gemaakt voor jouw wensen en doelgroep, wat uiteindelijk resulteert in een hogere conversie. Je website werkt niet alleen goed op je laptop, maar ook op mobiele apparaten werkt hij perfect.

De webdesigner kan je ook direct helpen bij het onderhouden van de website en het beantwoorden van eventuele vragen over je website. Neem je bij mij een website af, dan krijg je zelfs een handleiding om zelf aanpassingen te kunnen doen aan je website. Zo heb je niet iedere keer een dure webdesigner nodig voor kleine aanpassingen. Een heleboel voordelen dus.

Website ontwerp Cella Creaties | Webdesign | Global Graphics

Ook aan custom design zitten een aantal nadelen..

Al zijn het er niet veel. De enige twee nadelen van een custom website laten ontwerpen, is dat het (een stuk) meer geld kost dan een template. Het duurt ook langer voordat je website online kan, omdat het designen en bouwen van de website gewoonweg meer tijd kost. Maar uiteindelijk gaat zo’n website langer mee en haal je er op de lange termijn meer conversie uit!

De conclusie:

Je kunt prima met templates werken wanneer je niet zo’n hoge eisen stelt en startend bent. Ga er vanuit dat je niet veel aanpassingen kunt doen. Je vindt het ook niet erg dat er eventuele concullega’s met dezelfde website rondlopen. Je hebt nog niet veel te besteden maar ziet wél het belang in van een website.

Ben je al wat verder in je business, wil je een website die past bij jou, je bedrijf én je doelgroep? Ben jij klaar om het geïnvesteerde bedrag terug te verdienen door een converterende website te laten bouwen? Wil jij een uniek ontwerp op maat? Dan past een custom website beter bij jou.

Related Posts:

Prijzen op je website: waarom wel of niet? 

Prijzen op je website: waarom wel of niet? 

Je hebt voorstanders voor het benoemen van je prijs op de website van je onderneming, en er zijn mensen die hier op tegen zijn. Hoewel ik zelf de voorkeur geef aan het wél benoemen van je prijzen, snap ik dat er ook mensen zijn die dit liever niet doen. In de blog van...

Zo zorg je voor een consistente uitstraling op je Instagramfeed

Zo zorg je voor een consistente uitstraling op je Instagramfeed

Je vindt het lastig om een mooi geheel te krijgen op je instagram. Overal kom je leuke designs tegen en Canva biedt ontzettend veel kant-en-klare ontwerpen aan waarvan je alleen nog maar de tekst en foto’s hoeft aan te passen. Je vindt te veel dingen mooihebt te veel...

Wat zijn de voordelen van een aantrekkelijke website?

Wat zijn de voordelen van een aantrekkelijke website?

Ondernemers staan er vaak niet bij stil wat een aantrekkelijke website voor je onderneming kan betekenen. Voor veel mensen voelt het als een “moetje” om een website te hebben, iets waar ze veel te veel tijd mee kwijt zijn en waar ze veel te weinig klanten uit halen....

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *