6x hier vind je gratis stockfoto's voor jouw website! blog | Global Graphics

Hier vind je gratis stockfoto’s voor jouw website!

Als ondernemer wil je graag serieus genomen worden door jouw (potentiële) klanten. Hierbij horen een mooie, duidelijke huisstijl die past bij jou en je bedrijf, een website, maar ook branding foto’s. En hoewel ik zeker aanraad om die investering hierin te doen, kan het natuurlijk zijn dat je hiervoor (nog) niet het budget hebt. Je bent immers net begonnen. Het kan dus zijn dat je keuzes moet maken omdat je niet voor alledrie kunt gaan.

Zelf ben ik van mening dat je écht niet moet besparen op alles wat met branding te maken heeft maar hier kun je (op het begin) kiezen voor een gratis alternatief. Namelijk: gratis stockfoto’s voor jouw website! Begint je bedrijf beetje bij beetje beter te lopen? Investeer dan ook écht in die brandingfoto’s. Maar voor nu deel ik een aantal websites met gratis stockfoto’s die je tijdelijk kunt gebruiken op jouw website!

Unsplash

Via Unsplash.com kun je een heleboel gratis foto’s downloaden. Er zit zelfs een zoekfunctie op zodat jij gemakkelijk kunt vinden van wat je zoekt. Om de fotograaf te bedanken voor de gratis foto raad ik je wel aan om de naam van de fotograaf te benoemen onder de foto, maar dit is geen verplichting.

Ook heeft Unsplash de functie om verschillende kwaliteit foto’s te downloaden. Heb je dus niet zo’n grote afbeelding nodig op je website? Download dan een kleiner formaat. Dit is namelijk ook beter voor de snelheid van je website.

Pexels

Pexels.com werkt eigenlijk bijna hetzelfde als Unsplash.com. Ook deze website met gratis stockfoto’s heeft een zoekfunctie en de luxe optie om meerdere groottes te downloaden. Hier kun je zelfs je eigen formaat afbeelding invoeren. Op Unsplash en Pexels kan ik negen van de tien keer de afbeelding vinden die ik nodig heb omdat ze zo’n grote database met foto’s hebben. 

Het is gewoon fijn dat je geen aparte software nodig hebt om de foto’s te bewerken. Je kunt ze toch net wat meer eigen maken en dat doe je gemakkelijk en simpel op de website zelf. Ideaal als je het. mij vraagt! Het benoemen van de fotograaf is hier niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd. 

Pixabay

De derde website is ook één van mijn favorieten: Pixabay. Pixabay werkt ook weer ongeveer hetzelfde als Unsplash en Pexels. De foto’s zijn gemakkelijk te vinden door de zoekfunctie die de website biedt. Je kunt alle afbeeldingen gratis downloaden, zonder de fotograaf te benoemen. 

De afbeeldingen kun je ook hier in verschillende formaten downloaden.

Vecteezy

De vierde stockfoto website die ik weleens gebruik, is Vecteezy. Deze gebruik ik minder dan de andere websites op dit lijstje omdat hier ook een heleboel betaalde foto’s op staan. Vecteezy heeft een zoekfunctie maar daarbij komen betaalde en gratis foto’s door elkaar te staan. Maar goed, misschien is de foto die je nodig hebt gewoon gratis dus het is het kijken waard.

Op deze website is het overigens verplicht om de fotograaf te linken onder de foto. Doe je dit niet, dan kun je hier hoge boetes voor krijgen. Let hier dus op!

Freepik

De vierde website die ik regelmatig gebruik is Freepik. Hier staan goede afbeeldingen op, maar vooral ook veel goede illustraties die je kunt gebruiken. Om afbeeldingen en vectoren te gebruiken van Freepik moet je ook hier de fotograaf/maker benoemen. Wil je dat niet doen? Dan kun je een abonnement afsluiten voor €7,50 per maand.

Een leuke toevoeging aan Freepik vind ik dat je, net als bij Pexels, de afbeelding online aan kunt passen als deze niet helemaal naar je zin is. Zo kun je filters toevoegen, de afbeeldingen draaien en bijsnijden, tekst toevoegen, elementen toevoegen en zelfs andere afbeeldingen in de gekozen afbeelding toevoegen. Deze filter is ook te gebruiken wanneer je geen abonnement hebt. Zeker een handige tool.

Picjumbo

Picjumbo werkt eigenlijk hetzelfde als Unsplash, Pexels en Pixabay. Je hebt een zoekfunctie waardoor je gemakkelijk door de honderden foto’s kunt zoeken, en de afbeelding is gemakkelijk in één knop te downloaden. Op Picjumbo heb je niet de functie om een afbeelding in verschillende groottes te downloaden, wat je bij sommige andere websites wel hebt. Ik raad je daarom wel aan om de foto altijd te verkleinen voordat je deze op je website zet. Waarom dit zo belangrijk is vertel ik je graag in een andere blog!

Het is bij Picjumbo niet verplicht om de fotograaf te vermelden als je gebruikmaakt van de foto.

Related Posts:

Prijzen op je website: waarom wel of niet? 

Prijzen op je website: waarom wel of niet? 

Je hebt voorstanders voor het benoemen van je prijs op de website van je onderneming, en er zijn mensen die hier op tegen zijn. Hoewel ik zelf de voorkeur geef aan het wél benoemen van je prijzen, snap ik dat er ook mensen zijn die dit liever niet doen. In de blog van...

Zo zorg je voor een consistente uitstraling op je Instagramfeed

Zo zorg je voor een consistente uitstraling op je Instagramfeed

Je vindt het lastig om een mooi geheel te krijgen op je instagram. Overal kom je leuke designs tegen en Canva biedt ontzettend veel kant-en-klare ontwerpen aan waarvan je alleen nog maar de tekst en foto’s hoeft aan te passen. Je vindt te veel dingen mooihebt te veel...

Wat zijn de voordelen van een aantrekkelijke website?

Wat zijn de voordelen van een aantrekkelijke website?

Ondernemers staan er vaak niet bij stil wat een aantrekkelijke website voor je onderneming kan betekenen. Voor veel mensen voelt het als een “moetje” om een website te hebben, iets waar ze veel te veel tijd mee kwijt zijn en waar ze veel te weinig klanten uit halen....

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *