Wat moet je aanleveren voor jouw nieuwe website?
Voordat ik kan starten met het ontwerpen van jouw nieuwe website, heb ik een aantal documenten nodig. De reden hiervan is dat ik de website dan precies zo kan inrichten dat het aansluit op de content die jij aanlevert, waardoor er achteraf minder aangepast hoeft te worden aan jouw website.
In deze blog vertel ik je alles over wat ik nodig heb om te kunnen starten met het ontwerpen van jouw Divi of Elementor website zodat we zo snel mogelijk een knaller van een website online kunnen zetten!
Teksten voor jouw website!
Misschien heb je al teksten geschreven of laten schrijven en kun je ze binnen no-time bij me aanleveren. Maar het kan ook goed zijn dat je pas net hebt bedacht dat je een nieuwe website wil, zonder dat je ook maar iets van tekst hebt. Voordat ik kan beginnen met het ontwerpen van je website heb ik deze teksten zeker nodig! Want zonder tekst, géén website. Dat komt omdat de website wordt ontworpen op de hoeveelheid tekst die je hebt. Het is dubbel werk en super onhandig als ik een indeling hebt gemaakt en jij uiteindelijk véél meer of minder tekst hebt. Dat is zonde van de opmaak én zonde van de tijd.
Tekstschrijver inzetten of zelf doen?
Je kunt ervoor kiezen op de webteksten zelf te schrijven. De voordelen hiervan zijn dat je de teksten geheel in jouw eigen stijl schrijft, waardoor de lezers en dus potentiële klanten beter met je kunnen connecten en je beter leren kennen. Een ander voordeel is dat het scheelt in kosten want vooral wanneer je net begint heb je misschien nog niet zoveel te besteden. Maar houd wel in gedachte dat met een goede website én goede tekstsen uiteindelijk meer klanten met jou in zee willen gaan.
Er zijn echter ook een aantal nadelen. Tekstschrijvers kunnen namelijk goede teksten schrijven die ook meteen goed zijn voor je SEO (de vindbaarheid van je website op Google).
Ben je beter vindbaar op Google, dan zullen er meer mensen jouw website bezoeken en hoogstwaarschijnlijk ook meer klanten blijven hangen en/of uiteindelijk een aankoop doen of klant worden, afhankelijk van het doel van jouw website. Daarnaast zullen tekstschrijvers minder snel spelfouten maken en zorgen ze ervoor dat de teksten goed en duidelijk zijn opgebouwd met goede CTA’s.
Het is helemaal aan jou of je ervoor kiest een copywriter in de arm te nemen, of dat je liever zelf start met het schrijven van de teksten voor op je website. Twijfel je? Dan kunnen we er altijd eens samen over sparren.
Foto’s voor je website!
Het tweede wat je bij mij moet aanleveren zijn de foto’s die je toegevoegd wil hebben op de website. Helaas beseft niet iedereen hoe belangrijk het hebben van goede foto’s is! Ik raad je daarom echt aan om foto’s te laten maken door een professional. Zo word je namelijk een stuk serieuzer genomen door je klanten, en dat is uiteindelijk wat je wil als ondernemers.
Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg foto’s bij mij aanlevert. Als er foto’s zijn die je zeker op je website wilt hebben, dan kun je dit aan mij doorgeven. Geen voorkeur? Dan kies ik zelf foto’s uit waarvan ik vind dat ze goed bij de rest van de website passen.
Jouw huisstijlhandboek
Als je je logo en huisstijl hebt laten ontwerpen door een grafisch vormgever, dan is de kans ontzettend groot dat je een huisstijlhandboek hebt ontvangen met daarin alle ins & outs over jouw branding. Mocht je deze hebben, dan dient ook deze te worden aangeleverd. In jouw huisstijlhandboek (of branding manual, net hoe je het wilt noemen) staat namelijk precies welke kleuren er gebruikt worden, welke vormen bij jouw bedrijf passen én welke lettertypes er gebruikt zijn.
Hoe mooi is het als jouw logo, huisstijl en je website één mooi geheel zijn. Dat zorgt voor herkenbaarheid en heeft ook nog eens een professionele uitstraling. Heb je je logo zelf gemaakt? Dan is de kans groot dat je ook helemaal geen kleurenpalet hebt. We zouden dan samen eens kunnen sparren, waarna ik een voorstel maak voor een kleurenpalet. Heb je hier interesse in dan mag je altijd contact met me opnemen!
Juridisch geneuzel
De vierde en laatste documenten die ik nodig heb voordat ik kan starten met het ontwerpen van je website, zijn de algemene voorwaarden en de privacy policy. Als je een website hebt dan worden er automatisch gegevens van de bezoekers van jouw website opgeslagen en om de privacy van bezoekers te beschermen is er sinds 2018 de AVG van kracht gegaan. Dat houdt in dat je verplicht bent om te vermelden wat er met deze gegevens van bezoekers gebeurt. Dit staat allemaal omschreven in de privacy policy.
Dan hebben we nog de algemene voorwaarden. Deze zijn niet verplicht, maar ik raad je wel aan om deze te laten maken. In de algemene voorwaarden kunnen jouw klanten alle afspraken terugvinden die jij als bedrijf hanteert. Het geeft de klant rust, want de kans is kleiner dat zij voor verrassingen komen te staan, en jij als ondernemer kunt voor bepaalde zaken minder snel aansprakelijk worden gesteld. Kortom: Hiermee voorkom je risico’s die bij het ondernemerschap komen kijken en verklein je de kans op problemen. Voor zowel jezelf, als je klant.
Je kunt ervoor kiezen om zowel de privacy policy, als de algemene voorwaarden zelf te schrijven. Mocht je dat doen, dan zou ik deze wel laten controleren door een jurist om er zeker van te zijn dat je zo min mogelijk risico loopt.
Dat is alles wat ik van je nodig heb om te kunnen starten met het ontwerp van jouw website! Om mijn klanten zo snel mogelijk te kunnen helpen maak ik gebruik van deadlines. Probeer de documenten binnen deze deadlines aan te leveren om te voorkomen dat je website vertraging oploopt. Want als jij jouw deadlines niet haalt, wordt dat voor mij helaas ook moeilijk.
Heb je nog vragen over hoe iets moet worden aangeleverd? Vul het contactformulier in, mail me of laat hieronder een reactie achter!
Related Posts:
Redenen om geen Linktree te gebruiken voor je link-in-bio
Veel ondernemers halen vandaag de dag nog steeds een heleboel klanten uit Instagram. Om ervoor te zorgen dat iemand klant wordt, wil je het...
WordPress.com of WordPress.org? Zo maak je de juiste keuze
In deze blog neem ik je mee in de verschillen, en dan vooral de voor- en nadelen, van wordpress.com en wordpress.org. Ik maak alle websites met...
Zo kies je een goede domeinnaam
Voordat je een website gaat (laten) maken, dien je eerst een domeinnaam aan te schaffen en een hostingabonnement af te nemen zodat je je website ook...
0 Comments