Reisverlangen.nl | Blog webdesign | Global Graphics Grafisch ontwerp & webdesign

Waarom is een blog op je website zo belangrijk?

Het toevoegen van een blog (en dan ook daadwerkelijk blogs schrijven) is zó belangrijk als ondernemer zijnde. Ja, het kost even wat tijd en moeite, maar je plukt er daarna de vruchten van. Hieronder leg ik je uit wat de grootste voordelen zijn van het hebben van een blog op je website! 

Je wordt gemakkelijker gevonden op Google

Hier meer waardevolle content er op jouw website staat, hoe belangrijker jij voor Google bent. En hoe belangrijker jij voor Google bent, hoe hoger je in de zoekresultaten komt te staan én hoe beter jij wordt gevonden door jouw potentiële klanten.

Om op dit punt nog beter gevonden te worden zou je je eens kunnen verdiepen in SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization Optimization (Zoekmachineoptimalisatie). Nog makkelijker gezegd: je vindbaarheid binnen zoekmachines.

Er zijn een heleboel manieren die jij zelf kunt toepassen om je vindbaarheid te verbeteren. Wil je het echt goed doen? Dan zijn hier ook cursussen voor die je hier alles over vertellen of je kunt een SEO-expert in de arm nemen.

Je bent beter zichtbaar voor (potentiële) klanten

Als ondernemer is het belangrijk om regelmatig voorbij te “lopen” op het scherm van jouw (potentiële) klanten. Zodra mensen je niet meer zien omdat je niets meer deelt, zullen mensen ook niet zo snel iets bij je kopen. Hier geldt echt: uit het oog, uit het hart. 

Maar zolang je blogs blijft schrijven, zijn deze heel gemakkelijk te delen op verschillende social media platformen zoals Instagram, Facebook en LinkedIn. Is het waardevolle informatie die je deelt, dan is er ook nog een kans dat je blogbericht en/of social media post wordt gedeeld, waardoor deze door nóg meer mensen wordt gezien. Zo zien jouw huidige volgers je weer een keer voorbij komen, én trek je nieuwe klanten aan.

Blogsectie website Sportmassage van Dooren | Compleet pakket | Global Graphics webdesign & grafisch ontwerp

Jij wordt gezien als expert binnen jouw vakgebied door het delen van jouw kennis

Misschien zie je nog niet de voordelen in van het schrijven van blogposts en het delen van jouw kennis. Maar niets is minder waar! Belangrijk is dat jij door jouw klanten wordt gezien als een expert op het gebied van beauty, grafisch ontwerp, fotografie of binnen welke branche jij dan ook een onderneming hebt.

Wanneer jij dit uitstraalt en jouw (potentiële) klanten kunt voorzien van waardevolle informatie waar ze echt iets aan hebben, dan zullen mensen veel eerder overgaan op het doen van een aankoop. Want jij weet immers waar je over praat en daarmee win je het vertrouwen van de (potentiële) klant. Laat dus vooral zien hoeveel kennis jij bezit binnen jouw vakgebied! 

Sidenote: Je hoeft echt niet al je kennis te delen, maar genoeg om te laten zien dat je weet wat je doet. 

Moono Bracelets | Extended pakket + Webshop | Global Graphics Webdesign & Grafisch Ontwerp

Je kunt vragen wegnemen van jouw (potentiële) klant

Je laat niet alleen je expert-status zien door het hebben van een blog, maar je kunt ook nog eens vragen bij je klanten wegnemen.

Als het goed is heb jij als ondernemer voor jezelf duidelijk wie je doelgroep is en waar jouw (potentiële) klanten in het dagelijks leven tegenaan lopen. Als je weet waar de klant mee zit kan jij als vakman/vakvrouw gemakkelijk deze twijfels en vragen wegnemen door er een blog over te schrijven. 

Misschien krijg je de laatste tijd heel vaak dezelfde vraag van verschillende klanten? Maak er een blog over! Grote kans dat er nog meer mensen zijn die met dezelfde vragen zitten maar hem niet willen/durven te stellen. Veel handiger dus dat ze het antwoord direct op je website kunnen terugvinden én het scheelt jou werk want je hoeft niet meer constant dezelfde vraag te beantwoorden. Dat, in combinatie met de expertstatus die je dan neerzet, kan de klant net het laatste zetje geven om met jou te willen werken. 

Heb je dan nog meer redenen nodig?

Deze vier punten zijn de grootste voordelen van het bijhouden van een blog op je website. Natuurlijk zijn er nog meer voordelen, maar als deze punten geen reden zijn om te starten met een blog dan weet ik het ook niet meer.

Wil je hier geen tijd voor vrijmaken maar zie je hier wel de voordelen van in? Dan is het altijd nog mogelijk om de teksten door een copywriter te laten schrijven. Maar ik raad je aan om er zelf eens mee te starten om te kijken of het wat voor je is.

Wanneer je de blogs zelf schrijft kun je jouw kennis en expertise pas echt laten zien, zonder dat je jouw identiteit verliest. Het kan namelijk een uitdaging zijn om een copywriter te vinden die precies hetzelfde schrijft als jijzelf.

Ben jij aan de hand van dit lijstje bereid om toch eens te gaan starten met een blog? Laat het me weten door hieronder te reageren!

Related Posts:

Prijzen op je website: waarom wel of niet? 

Prijzen op je website: waarom wel of niet? 

Je hebt voorstanders voor het benoemen van je prijs op de website van je onderneming, en er zijn mensen die hier op tegen zijn. Hoewel ik zelf de voorkeur geef aan het wél benoemen van je prijzen, snap ik dat er ook mensen zijn die dit liever niet doen. In de blog van...

Zo zorg je voor een consistente uitstraling op je Instagramfeed

Zo zorg je voor een consistente uitstraling op je Instagramfeed

Je vindt het lastig om een mooi geheel te krijgen op je instagram. Overal kom je leuke designs tegen en Canva biedt ontzettend veel kant-en-klare ontwerpen aan waarvan je alleen nog maar de tekst en foto’s hoeft aan te passen. Je vindt te veel dingen mooihebt te veel...

Wat zijn de voordelen van een aantrekkelijke website?

Wat zijn de voordelen van een aantrekkelijke website?

Ondernemers staan er vaak niet bij stil wat een aantrekkelijke website voor je onderneming kan betekenen. Voor veel mensen voelt het als een “moetje” om een website te hebben, iets waar ze veel te veel tijd mee kwijt zijn en waar ze veel te weinig klanten uit halen....

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *